Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Mail Menu
Facebook Twitter Melding Whatsappgroep Contact

Innovatieve jeugdzorg

Dat is wat wij de Ingense Jeugd en de ouders toewensen

In het kader van het project innovatie jeugdzorg hebben een aantal sleutelfiguren uit het dorp Ingen en leden van de signaleringsgroep Ingen Leeft in de tweede helft van 2016 van gedachte gewisseld over de ontwerpen m.b.t. voorlichting over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs willen vormgeven. Doel is om ouders en jongeren te informeren en handvatten te geven om goede keuzes te maken voor de toekomst.

De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijke verandering in het leven van een jongere en hun ouders. Heel veel zaken gaan veranderen, zo is de school wat verder weg van het dorp. Daarnaast kunnen onderwerpen gaan spelen als, hoe ga ik om met mijn voeding, roken, alcohol en drugs.

Aan de inwoners is gevraagd om een wenskaart in te vullen en drie voorkeur-thema's aan te kruisen, de keuze van de thema's wordt niet bepaald vanuit de bekende instellingen. 

We draaien het nu een keer om en vroegen het aan de kinderen van groep 7 en 8 en ouders en inwoners van Ingen. Welke mening heeft u? Welke keuze zou je willen maken?

Op de wenskaart stonden een aantal keuzemogelijkheden, waar men uit kon kiezen: Gezonde Voeding, Verkeersveiligheid, de veilige schoolroute, Depressie, Alcohol, roken en (soft)drugs, Omgaan met social media en gamen, (Cyber)pesten en omgaan met (liefdes)relaties.

Hoe nu verder ?

De wenskaarten zijn ingeleverd bij de kerstmarkt, basisschool en naschoolse opvang van de SKLM. De drie meest aangekruiste thema's (alcohol- en middelen preventie, social-mediawijsheid en veilig verkeer/ veilige schoolroute, worden momenteel uitgewerkt in een uitvoeringsplan. Samen met de werkgroep bestaande uit medewerkers van het gebiedsteam Stib, basisschool, SKLM en signaleringsgroep Ingen Leeft, afvaardiging vanuit de verenigingen, willen we de preventie dorpsbreed handen en voeten geven door aan te sluiten bij de wensen van de jeugd, jongeren en hun ouders.

Meer informatie ? 

Wilt u meedenken? Neem dan contact op met Marc Horsten 06-30032972 of reageer via het formulier op deze pagina.

Stel een vraag

Naam*
Email*
Telefoon
Reactie
Verstuur formulier

© 2017 - Signaleringsgroep Ingen Leeft! - Privacy verklaring