Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Mail Menu
Facebook Twitter Melding Whatsappgroep Contact

De hervormde kerk

Lambertus in Ingen

Al in 1248 wordt de, tegenwoordig hervormde kerk van Ingen genoemd in een oorkonde. De aan de Heilige Lambertus gewijde kerk kende in 1495 drie altaren.

In de 15e eeuw heeft er een uitgebreide verbouwing en/of nieuwbouw plaatsgevonden. De kerk is in de 17e eeuw gedeeltelijk door brand verwoest. Ook in de 19e eeuw heeft de kerk flink te lijden gehad.

Het driebeukige schip is in de 14e/15e eeuw gebouwd. Tegen de zuidzijde van het koor staat de voormalige sacristie en kapel. De tracering van de ramen aan de zuidzijde hebben een symbolische betekenis.

De geschiedenis van Ingen is verbonden aan de Commanderie van St. Jan. De eerste vermelding van de Commanderie is van 1317. Op een pilaar in de kerk is een wapen van de orde te vinden. In de jaren negentig is de kerk uitgebreid gerestaureerd.

In de kerk is een erg oud doopvont te zien. Waarschijnlijk stamt het uit de 12e eeuw. De 17e. eeuwse kansel is in 1952 op zijn huidige plek geplaatst. In de kerk zijn verschillende schilderingen te zien. Naast de preekstoel is onder andere een afbeelding van St. Michael te bewonderen. Ook op de triomfboog zijn schilderingen te zien.

© 2017 - Signaleringsgroep Ingen Leeft! - Privacy verklaring