Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Mail Menu
Facebook Twitter Melding Whatsappgroep Contact

Dorpsauto voor Ingen

Deelauto voor bewoners beschikbaar

In de gemeente Buren, in Ingen start per 10 april de proef met de Dorpsauto Ingen. Een gezinsauto is dan als deelauto voor inwoners beschikbaar. De Dorpsauto komt er door de inzet van vrijwilligers en Dorpshuis In de Gaard en met steun van Provincie Gelderland.

Project Dorpsauto

Per 10 april beschikt Ingen over een deelauto om bewoners een extra vervoersmogelijkheid te bieden. De auto is per uur te gebruiken. Het project is voorbereid met de gemeente, vrijwilligers, signaleringsgroep Ingen Leeft en Dorpshuis In de Gaard. De initiatiefnemers hebben speciaal gelet op de vraag vanuit inwoners. Die hadden in 2018 al aangegeven een multifunctionele gezinsauto te willen. Het wordt een Hybride Toyota Auris.  

Tarief en mogelijkheden

Gemak staat voorop! Mensen met een rijbewijs kunnen de auto individueel gebruiken. Dit kan al per uur. De kosten voor de dorpsauto zijn normaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 45, - per dag. Daar bovenop komt nog € 0,25 per km. Als introductie geldt tot 1 juli 2019 een uurtarief van € 2,50 en € 0,20 per km. Dat is inclusief brandstofkosten. De Toyota Auris is een automaat en ook hybride, dus erg zuinig. Registratie voor deelname aan de dorpsauto is gratis en kan ook per email bij ingen@mijndorpsauto.nl. Het reserveren van de auto gebeurt in een online agenda of per telefoon. Tanken is met een tankpas. Een beheerder zorgt ervoor dat de auto netjes blijft.

Samen met partners zal de auto met chauffeur ook ingezet worden om op regelmatige basis met ouderen te gaan winkelen in Tiel of Rhenen of om een uitje te maken. Dat kan een mooi museum zijn op de Veluwe of naar de tuinen van Appeltern. Door het delen van de kosten is het betaalbaar voor ieder. Flexibiliteit is een groot voordeel. De gemeente Buren werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer. Naast het Automobiel/vervoer met chauffeur is er nu ook dorpsauto Ingen. Verder kunnen inwoners gebruik maken van regiotaxi Versis, Valys of de buurtbus van Arriva. De inwoner kiest wat het beste bij hem past.

Namens de gemeente opent wethouder Daan Russchen  op een feestelijke manier het project op 10 april a.s. om 15 uur. bij het Dorpshuis In de Gaard Dr. A.R. Holplein 13-15, 4403 MB, Ingen

Hulp

Voor dit leuke projekt zijn we nog op zoek naar 3 of 4 vrijwilligers c.q. beheerders die zich willen ontfermen over de dorpsauto en het beheer ervan. Met 3 a 4 mensen kun je de taken verdelen en is het voor een ieder een kleine leuke taak om zich mee bezig te houden. Mocht u geinteresseerd zijn om mee te helpen met de dorpsauto, dan kunt u zich aanmelden of informatie opvragen via ingen@mijndorpsauto.nl 

Stel een vraag

Naam*
Email*
Telefoon
Reactie
Verstuur formulier

© 2017 - Signaleringsgroep Ingen Leeft! - Privacy verklaring